Fuji Mae Kids Cup 2024

Geplaatst op 07-10-2024.

SINT-OEDENRODE, 06.10.2024 – Het wedstrijdseizoen is begonnen. In  Sint-Oedenrode was zondag de Fuji Mae Kids Cup georganiseerd door Master Jack de Smit. Dit beginners toernooi is bedoelt om kennis te maken en ervaring op te doen bij Taekwon-Do wedstrijden. Met drie deelnemers, drie coaches en één scheidsrechter vertrokken wij in alle vroegte richting het Zuiden.

Fuji Mae Kids Cup 2024 Taekwon-Do Nieuwegein

Debuteren en Leren

Voor Kayley, Mireya en Kayden was het wel even spannend. Ze gingen alle drie namelijk debuteren op het wedstrijdcircuit. Tijdens de lessen werden afgelopen weken de puntjes op de i gezet om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Niet alleen Kayley, Mireya en Kayden maakte hun debuut. Ook Mailinh en Milou debuteerde als coaches.

Kayden, Kayley en Mireya | Taekwon-Do Nieuwegein

Boosabum Rik van onze locatie in Vathorst mocht ook voor het eerst Scheidsrechteren. Dit deed hij met verve. Nu nog een toernooi en je D-Licentie is in de pocket. Bedankt Rik namens alle deelnemers en coaches.

Boosabum Rik | Taekwon-Do Vathorst

Tuls en Springen

Kayden mocht als eerste het spits afbijten op het onderdeel Tuls. In zijn poule had hij meerdere tegenstanders en moest hij ook meerdere keren aantreden. Telkens deed hij dit met Do-San Tul. Elke ronde liep hij een stukje beter, alhoewel hij een beetje kracht miste. Iets wat hij in de lessen wel laat zien. Uiteindelijk beoordeelde de scheidsrechters zijn Tuls als derde. Een knappe bronzen medaille voor Kayden.

Kayden | Taekwon-Do Nieuwegein

Daarna mocht Kayden direct door naar het Springen. In zijn poule was Kayden de kleinste dus het zou een aardige kluif worden om in de prijzen te vallen. Gelukkig gaat Kayden nooit een uitdaging uit de weg! Ronde na ronde wist Kayden met gemak het target te raken. Mailinh en Milou begonnen steeds meer te geloven in een mooi resultaat. Uiteindelijk vielen steeds meer tegenstanders af en werd Kayden met overmacht kampioen! Een prachtig resultaat en natuurlijk ook super trotste coaches.

Mireya en Kayley | Taekwon-Do Nieuwegein

Mireya en Kayley zaten zowel bij de Tuls als het Springen bij elkaar in de poule. Begonnen werd met het onderdeel Springen. Beide waren net iets te onzeker om de target goed te raken, waardoor ze er helaas vrij snel uitlagen. Tijd voor revanche op het onderdeel Tul. Beide liepen drie wedstrijden. Kayley ging voor Won-Hyo en Mireya voor Do-San. Mireya maakte hier en daar een schoonheidsfoutje, maar groeide per partij. Helaas net niet genoeg voor een medaille. Toch een ontzettend mooi debuut. Dat smaakt naar meer! Kayley werd met 3 goed gelopen Tuls knap tweede te worden. Op beide dames zijn wij ontzettend trots.

Aankomende Toernooien

Zowel de deelnemers als de coaches kunnen terug kijken op een geslaagde dag. Tot aan de kerst staan de Battle of the Lowlands, het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do en de Open Taekyon op de agenda. Het nieuwe jaar starten wij bij de Open Dutch, georganiseerd door Difesa Sports van Grand Master Willy van de Mortel.